vineri, 18 iunie 2010

Cerc vicios

Cerc vicios…intr-adevar, de cateva zile simt ca sunt intr-un cerc vicios, intr-un cerc in care regasesc doar persoane ca mine…fara pic de personalitate, fara pic de vointa si respect de sine. Persoane care se incapataneaza sa duca pana la capat un lucru care de mult este terminat, care nu-si mai are rostul si care cu siguranta nu va duce la nimic bun.

Nu ma inteleg si nu le inteleg. Ne place sa ne facem rau singure?Ne place sa ne pierdem respectul de sine in fata celorlalti? Ne multumim sa fim percepute doar ca simple accesorii sau dorim mai mult de la viata si de la noi insine?

Facem aceleasi greseli…vedem ca nu suntem fericite si multumite insa continuam sa ne complacem. Vedem ca persoana de langa noi nu are pic de respect pentru noi insa continuam sa parcurgem acelasi drum in fiecare zi.

Ne dorim din tot sufletul sa continuam aceste relatii incat nu mai constientizam cand suntem la limita ratiunii si cand nu. Cand suntem apreciate si iubite si cand suntem simple carpe de sters pe jos.

Avem pretentia ca suntem inteligente, ca stim sa vorbim si sa ne comportam, insa,de fapt ne afundam din ce in ce mai tare in noroi. Nu constientizam cand suntem bataia de joc a cuiva sau cand suntem folosite ca simple accesorii. Incercam sa cautam scuze si chiar gasim. Unele jalnice, fara pic de ratiune, care ne fac sa ne mai amagim pentru cateva zile sau saptamani, dupa care ajungem in acelasi impas…Are rost aceasta relatie? Merita? Nu ar fi mai bine sa pun capat si sa merg mai departe?El nu se va schimba, eu nu voi fi niciodata fericita alaturi de el…Si ne decidem sa o terminam. Si ne amagim cu acest gand o zi. Dupa care a doua zi incep iarasi remuscarile si frica de singuratate si de ceva nou. Incepem din nou sa ne intrebam daca totusi nu mai merita o sansa, daca nu cumva am exagerat, daca poate mai este posibil sa mai facem ceva pentru aceasta relatie, ca si el ne iubeste, ca si el totusi a dat un telefon sau un sms, deci inseamna ca nu ii suntem indiferente. Si asa ne amagim pentru inca ceva timp. Dupa care o luam din nou de la capat.


Cat mai aveti de gand sa continuati asa? Cat mai am de gand eu sa mai continui asa? Cand vom deschide odata ochii si vom realiza ca suntem frumoase, destepte si ca meritam ceva mai bun? Ca de fapt ei sunt niste jigodii care nu apreciaza ce au decat dupa ce ne pierd?

Niciun comentariu: